Informatie

Korte oefeningen voor veerkracht, vermindering van stress en het cultiveren van zelfwarmte. Ontspannen oefeningen.

   • 8 weken
   • Bijeenkomsten van maximaal 30 minuten
   • Videos van de bijeenkomst blijven beschikbaar tot een maand na de cursus
   • Oefeningen te downloaden in mp3 en mp4
   • Met mogelijkheid tot verdieping door middel van extra oefeningen voor thuis

Start cursus: 12 januari
Maandag om 20u – NL
Dinsdag om 22u – EN

Prijs

   • Community based: Prijzen zijn op basis van donatie
   • Beslis zelf hoeveel je kan en wil betalen
   • Adviesprijs: €50

Hoe doneren werkt
Na aanmelding is er een mogelijkheid om een donatie te doen voor de bijeenkomst(en). Een donatie draagt bij aan mijn droom om een duurzame praktijk te verkrijgen – waarin ik mezelf financieel kan ondersteunen met een toegankelijk aanbod.

Een andere droom van mij is dat we allemaal toegang hebben tot datgene dat ons voedt, ondersteunt of verder helpt. Ik wil daarom niet dat geld een obstakel is voor jouw deelname.

Jou wil ik vragen om een donatie niet te zien als een transactie (ik geef jou wat, jij geeft mij wat), maar als een manier om mij te waarderen en als teken van je eigen commitment. Mijn wens is dat jij je welkom voelt, dat staat voor mij los van een geldbedrag.

Wat is het?

De oefeningen zijn gebaseerd op drie elementen:

   1. Centreren
   2. Zelfwarmte
   3. Zelfverbinding

Centreren
De meeste mindfulness- en meditatie oefeningen beginnen met een moment waarin je jezelf centreert. Meestal doe je dit door je te focussen op je adem of de sensaties van je lichaam.

Maar mindfulness en meditatie zijn niet voor iedereen even gemakkelijk te beoefenen. Als je veel stress ervaart, last hebt van kritische gedachtes of overprikkeling, kan het doen van een mindfulness oefening erg veel van je vragen. Anderen vinden mediteren ronduit saai. In dat geval kun je ook oefenen met centreren. Dagelijks 20 seconden centreren geeft al veel voordeel: het is stress verlagend en bewustzijn verhogend.

Mensen die vaak centreren voelen zich stabieler en zijn in staat om hun gevoel, gedachtes en sensaties te ervaren en te beschouwen in hun volledigheid. Als we werken vanuit ons centrum zijn we het meest creatief, ontspannen en open. We worden minder reactief en voelen ons krachtiger en meer in controle.

In tegenstelling tot mindfulness staat het beschouwen van je gedachtes en sensaties bij centreren niet centraal. Je mag er na het opmerken ook iets mee doen. Je kunt oefenen met het beïnvloeden van je ervaring, bijvoorbeeld met powerposes of door je lichaam op een bepaalde manier te bewegen. Zo kun je bewust je stress verlagen of letterlijk steviger gaan staan om je steviger te voelen.

Kortom: Bij centreren beoefen je veerkracht, het reguleren van stress en hoe je jouw lichaam kan helpen om jou te ondersteunen.

Zelfwarmte
Er is continue van alles in ons gaande. We ervaren aan de lopende band gevoelens, gedachtes en behoeftes. We hebben een hele dimensie aan leven dat zich in ons hoofd en lijf bevindt.

Zelfwarmte helpt ons om met liefde en compassie te kijken naar alles wat er in ons leeft, op zo’n manier dat alle delen in ons met warmte ontvangen worden. Als we deze delen de ruimte geven om zichzelf in hun eigen tempo en intensiteit aan ons te presenteren, krijgen wij de mogelijkheid om een liefdevolle relatie met hen aan te gaan.

Denk aan hoe je je beste vriend ontvangt als die een moeilijke tijd heeft of hoe je reageert op iemand die iets te vieren heeft. Zelfwarmte helpt je om die ondersteunende en warme persoon voor jezelf te zijn. Bij het oefenen van zelfwarmte zul je merken dat je je steeds veiliger en geborgen voelt bij jezelf.

Zelfverbinding
Zelfverbinding zie ik als het ontdekken van wat wat alle delen in ons te bieden hebben. Elk deel van ons wil voor ons zorgen en draagt een liefdevolle, tedere boodschap. Vanuit zelfverbinding begrijpen we beter wat er belangrijk voor ons is, waar we door gedreven worden en hoe we voor onszelf kunnen zorgen.

Oefeningen voor zelfverbinding bestaan bijna altijd uit contact maken met iets dat belangrijk is voor ons. Door dit met regelmaat te doen, leer je jezelf steeds beter kennen. Je leert te reageren vanuit jouw authenticiteit en integriteit. Je komt gemakkelijker voor je behoeftes op en krijgt meer inzicht in de behoeftes van anderen.

De methodes
In iedere sessie zullen we beginnen met het oefenen van centreren. Daarnaast doen we meestal een oefening voor zelfwarmte of zelfverbinding. De methodes die ik met jou zal delen leen ik uit geweldloze communicatie, interpersoonlijke neurobiologie en somatisch lichaamswerk.

In de sessies deel ik meer over de methodes, de voordelen en hoe je ze in je eigen leven kan integreren.

Voor wie?

   • Als je lichamelijk gewaarwording of mindfulness wil ontwikkelen
   • Als je niet van mediteren houdt, maar wel de voordelen van mediteren wil ervaren
   • Als je behoefte hebt aan oefeningen voor zelfzorg, die effectief zijn en weinig tijd kosten
   • Voor iedereen met hooggevoeligheid, stressgevoeligheid of angstgevoeligheid
   • Als je veel in je hoofd zit en wat meer wil leren ‘dalen’ in je lijf

Krachtig communiceren wat je nodig hebt

De meesten van ons communiceren vaker over wat we niet willen, wat we vinden en over wat vervelend voelt – dan dat we communiceren over wat we nodig hebben of luisteren naar wat een ander nodig heeft. Herken jij dit en wil je opvallen voor jouw krachtige en empathische communicatiestijl?

Laat je email-adres achter en ontvang mijn nieuwsbrief met frequente tips voor krachtige, empathische en effectieve communicatie. De tips zijn direct toepasbaar en geven inzicht in het model van geweldloze communicatie. 

Je ontvangt ook een seintje als ik een blog heb geplaatst en andere updates van mijn werk. Meestal eens in de twee weken, nooit vaker dan wekelijks. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. 

Dit ebook komt binnenkort!

Laat je mailadres achter en ontvang het ebook, zodra deze wordt geplaatst. 

Door je mailadres achter te laten ontvang je ook de nieuwsbrief met updates, blogs en videos. Je ontvangt de nieuwsbrief nooit vaker dan eens per twee weken en je kunt je op ieder moment weer uitschrijven.

Dankjewel voor je aanmelding

je bent aangemeld voor de nieuwsbrief

Dankjewel voor je aanmelding

het ebook komt zodra het klaar is